Legeterapi og Forældresamtaler
Legens Magi i Terapiens Verden og Samtaler med Forældre
Der er flere og flere forældre som opsøger min praksis, med henblik på at få råd og vejledning på deres situation samt ønsker, at deres barn skal starte i terapi hos mig.
Hvordan arbejder jeg:
Jeg er psykodynamisk og mentaliseringsbaseret i min tilgang, hvilket betyder at jeg er optaget af at identificere de bagvedliggende mekanismer til en given adfærd samt optaget af finde nye måder at betragte jeres problemstilling på. Et vellykket terapeutisk forløb inddrager altid forældrenes perspektiv, beskrivelser og oplevelser.
Samtalerne kan tage form af interview og/eller samspilsøvelser mellem jer og jeres barn.
Til de mindre børn bruger jeg psykodynamisk legeterapi, hvor legen betragtes som et centralt redskab til at hjælpe børn med at tackle følelsesmæssige, adfærdsmæssige og sociale udfordringer. Denne terapiform giver en kreativ og tryg ramme, hvor barnet kan udtrykke sig og arbejde med personlige udfordringer.
Jeg er også EMDR uddannet, hvilket betyder at jeg kan arbejde med traumerelaterede problemstillinger, både de akutte og de traumer der beskrives som udviklingstraumer eller tilknytningstraumer. EMDR med børn foregår i et tæt samarbejde med forældre/omsorgsperson.
De fleste børn, der kommer i klinikken har følgende udfordringer:
Børn i krise: Børn, der har oplevet traumatiske begivenheder, som skilsmisse, tab af en elsket, seksuelle overgreb eller andre svære situationer, kan finde trøst og heling gennem legeterapi.
Adfærdsproblemer: Børn med adfærdsproblemer, herunder aggression, isolation eller stærk angst, kan drage fordel af legeterapi, da den hjælper dem med at udtrykke og forstå deres følelser.
Følelsesmæssige udfordringer: Børn, der kæmper med følelser som vrede, tristhed eller lavt selvværd, kan arbejde med disse udfordringer gennem leg og kreativitet.
Udviklingsforstyrrelser: Legeterapi kan være en effektiv måde at støtte børn med udviklingsforstyrrelser, som autisme eller ADHD, i at udvikle sociale og følelsesmæssige færdigheder.
Selektiv mutisme/Mutisme: Nogle børn, kan opleve sig så stresset i deres system, at sprogudviklingen går i står, går tilbage eller helt ophør med at tale i specifikke sammenhænge. Legeterapi kan være med til at afdække årsagerne og hjælpe til at barnet får tryghed til at tale igen eller fortsætte deres sproglige udvikling.
Henviser jer gerne videre…
Uanset årsagen til at søge terapi, er det afgørende at finde en terapeut, som I føler jer trygge ved og som I føler matcher jer og de udfordringer I sidder med.
Terapi skal være en givende og berigende oplevelse, der fører til personlig vækst og velvære. Hvis I ikke helt oplever, at jeg kan give jer det I ønsker eller har brug for, så hjælper jeg jer gerne videre, hvis I ønsker at arbejde videre med jeres problemstilling et andet sted.