Terapi

  • Fokus

    En samtale med mig starter med, at vi fokuserer på hvad du/I ønsker med samtalerne. Det er også i starten vi fokuserer på hvilke mål du/I har med terapien.

    Jeg vil også under fokus, være optaget af at optegne en såkaldt anamnese. Det betyder en forståelse af hvem du/I er og din/jeres historik (hvis relevant). På den måde kan jeg bedst tilrettelægge terapien.

    I legeterapi er det primært forældrenes forventninger til barnets trivsel der undersøges, og i samarbejde med mig og de observationer jeg gør mig af barnet i samspil med sig selv og med dets forældre, laves en behandlingsplan.

  • Refleksion

    I samtalerne vil jeg hjælpe dig med at reflektere over, hvad der forhindrer dig i at gøre noget andet end det du gør. Vi arbejder med, hvordan du bedst kan håndtere disse forhindringer, så du i mindre grad undgår at havne i samme situationer igen. Hvis relevant vil vi også reflektere over hvordan din historie har været med til at forme dig, og hvordan du kan løsrive dig din historie.

    Under refleksion arbejder vi også med at forstå egne og andres følelser, tanker mekanismer og bevæggrunde.

    Ved parterapi og forældresamtaler gør vi lidt som ovenstående samtidig med at vi også reflekterer over jeres indbyrdes sammenspil, og hvornår i er udfordret i det.

    I legeterapien arbejdes der med refleksion på en lidt anderledes måde, da det ofte er gennem forældrene at barnet hjælpes og gennem eksternaliseringer i barnets terapi. Med eksternaliseringer betyder at der ikke direkte tales om barnets følelser eller oplevelser men fx dukkens, bamsens eller noget andet som barnet leger med. Legen betragtes altså som symboler på det barnet er optaget af.

  • Læring

    Undervejs og ved afslutningen skulle du meget gerne have lært mere om dig selv og de dynamikker der omgiver dig. Du skulle meget gerne opleve, at du bliver bedre til at passe på dig selv fremadrettet, og det du lærer kan generaliseres på flere områder af dit liv.

    Ved parterapi og forældresamtaler skulle I meget gerne opleve at I kan tale sammen på nye måder og få en forståelse af jeres situation på en anderledes måde, som kan styrke jer som par. Er du soloforældre lærer du at mestre din forældrerolle på nye måder.

    Efter endt legeterapi skulle barnet gerne være i bedre trivsel og forældre har lært sig nogle nye måder at tale med og se deres barn på. Hvis barnet fortsat har udfordringer vil det blive relevant at revidere behandlingsplanen og evt. henvise videre.

  • Faglige Metoder

    Med fagtermer kan man beskrive mine metoder indenfor den emotionsfokuserede, mentaliseringsbaserede og psykodynamiske psykoterapi.

    Med den emotionsfokuserede terapi, vil jeg været optaget af de følelser som kommer til udtryk i terapien og bringe dem op til refleksion.
    Den mentaliseringsbaserede terapiform bruges, når det giver mening at undersøge dine og andres tanker, følelser og bevæggrunde i en konkret problemstilling og den psykodynamiske terapi er relevant, hvis vi gerne vil dykke mere ned i nogle mønstre du gør dig ubevidst - vaner kan man kalde dem - og sammen finde ud af, hvor de vaner kommer fra.

  • Jeg er certificeret Cool Kids terapeut og i gang med at blive certificeret indenfor EMDR.

    Cool Kids er et manualbaseret angstprogram til børn og unge. Angstprogrammet er gruppebaseret. Det tager udgangspunkt i kognitiv adfærdsterapi, så derfor kan jeg også finde på at bruge elementer fra denne terapiform i de øvrige terapier, hvis det findes relevant.

    EMDR terapi, er en forkortelse for Eye Movement Desensitization and Reprocessing, og er en terapi, som hjælper børn, unge og voksne til at mindske det ubehag, som kan forstyrre i dagligdagen, hvis du har ubehagelige oplevelser, der følger med fra fortiden. Sagt med andre ord, EMDR hjælper til, at fortid forbliver fortid, og nutid bliver nutid.

    Legeterapi: Legeterapi er en metode til at tale med barnet om de ting der fylder. Barnet er ikke på samme måde i stand til at tale om det der er svært. Det er deres hjerne ikke udviklet nok til at mestre. Børn leger det der fylder for dem, og gennem legeterapi kan man gennem tolkninger af deres leg tale med barnet om det de er fyldt af. Derudover er børn oftest programmeret til ikke at vil såre sine omsorgspersoner og derfor kan legeterapi være en metode til at finde ud af, hvad der reelt fylder for barnet, så vi kan tale om det på en god måde, hvor barnet føler sig mødt og forældrene forstået.

  • Min rolle

    Min rolle er at guide, inspirere og edukere på den eller de problemstillinger du ønsker at arbejde med. I nogle tilfælde kan jeg også finde på at blive mere direktiv og blive mere konkret i mine anbefalinger. Det kan være ved selvmordstanker eller anbefalinger/henvisninger til andre instanser.

    Min rolle er også at følge op på de mål du stillede for terapien ved begyndelsen. Derfor vil jeg løbende spørge ind til, hvordan du synes terapien har været og hvad jeg kan gøre anderledes, så du hele tiden føler dig mødt og set.

    Det er også min opgave at strukturere terapien og hjælpe til at vi får talt om det der er mest presserende for dagens terapi.

    I legeterapi og terapi med børn er min rolle at skabe tryghed, så barnet får lyst til at komme. Det skal være sjovt og derfor er legeterapi også et rum, hvor vi også taler om andre ting end det der nødvendigvis er svært, fordi børn kan ikke presses til at vise eller tale om det der fylder, det kræve tillid at få lov at blive inviteret ind i det univers. Når forældrene inddrages er min rolle at barnet føler sig respekteret og derfor er barnet ofte inddraget i, hvad og hvor meget jeg deler med deres forældre.

Følg mig på instagram

Der ligger jeg løbende opslag op som du er velkommen til at like, dele og/eller kommentere.